De wekker gaat al vroeg af. Het is 3 uur in de ochtend en we moeten al weer op staan. Om 4 uur moeten we bij Ard in Groningen zijn. Buiten is het vies regenachtig weer. Onze vakantie begint niet echt goed zo.

Vlak voor de duitse grens gooien we onze auto's nog even vol met het "goedkope" diesel en daarna vervolgen wij onze weg naar Denemarken. Even na Hamburg lassen we nog een korte ontbijt-stop in. Het weer is inmiddels al aardig opgeklaard. De zon begint al te schijnen en er zijn bijna geen wolken meer te zien.

Even voor 10 uur komen we op de camping in Lakolk op het schiereiland Rømø. We krijgen meteen een ruime plaats aangewezen dat volgens de vrouw van de receptie lekker uit de wind zou liggen en zetten er gelijk onze 3 tenten op. We hebben ruimte genoeg en van buren op de camping hebben we geen last, aangezien er verder niemand op het veld staat.

Nadat we onze tenten hebben opgezet, wil Michiel eerst even kennismaken met het grote luchtkussen dat op de camping staat. Nadat hij zich even lekker uit heeft geleefd, lopen we even naar het strand. Via een asfaltweg, die ineens over gaat op het strand komen we na een kilometer over het strand gelopen te hebben uit bij de zee. Het waait erg hard en aangezien we alledrie al zo'n half jaar niet meer gevliegerd hebben, laten we de vliegers voorlopig nog even in de tas zitten.

We verkennen nog even de buurt door met de auto over het eiland te rijden en we gaan ook nog even het eiland af door naar Skaerback te rijden. Een klein dorpje dat niet echt de moeite van het rijden waard is. Dus we gaan snel weer terug naar de camping. Inmiddels hebben we buren gekregen en zijn er ook meer tenten op de camping te vinden.

's Avonds lopen we weer naar het strand en maken daar nog wat foto's van de zonsondergang. Als we terugkomen, gaan we al vroeg naar bed. Zo'n lange dag is best vermoeiend. Helaas blijven onze duitse buren nog lang wakker en blijven ze ook nog lang lawaai maken.

Na een erg koude nacht worden we wakker terwijl het zonnetje onze tent aan het verwarmen is. We gaan dan ook maar gelijk uit bed en nemen een lekkere warme douche. Daarna halen we vers brood en natuurlijk de nodige luxe deense koffiebroodjes bij een bakker in een dorpje in de buurt van Lakolk. En na het ontbijten + lunchen gaan we gelijk met de auto door naar het strand om voor het eerst in deze vakantie te gaan vliegeren.

Na een rit van 6 kilometer over het strand rijden, komen we op een speciaal afgezet gebied voor buggies en vliegers. Aangezien wij willen flyboarden, lijkt ons dit wel een geschikte plek. Er is nog ruimte genoeg op het strand. Het is voor ons wel weer even oefenen in het begin, maar zodra de vlieger weer in de lucht is, is het gevoel zo weer terug.

Na afloop van het vliegeren, rijden we nog even door het dorpje Havneby waar we in de haven nog een lekker ijsje nuttigen.

Vandaag rijden we weer naar hetzelfde gebied op het strand als gisteren. We zoeken dezelfde plek weer op en laten onze vliegers weer op. Karina is inmiddels al wat uitgekeken op het vliegeren en besluit eens naar de andere kant van het afgezette buggy-vliegerveld te wandelen. Wanneer Karina na een uur uit het zicht verdwenen is en weer tevoorschijn komt, rijdt Michiel haar tegemoet met Gert-Jan's Buster 4.0 en een mountainboard. Helaas lukt het nog steeds niet om weer terug te vliegen en daardoor zit er niets anders op om met het mountainboard in de hand weer terug te lopen.

Aan het eind van de middag vermaken we ons nog eens in de speeltuin van de camping en doen we nog een wedstrijdje midgetgolfen dat makkelijk wordt gewonnen door Karina.

Na het midgetgolfen zoeken we een geschikt restaurantje op dat naast de camping ligt en spelen we na het eten nog wat in de videogame-hal van het restaurant. Als we weer uit die hal komen, blijkt dat het restaurant al enige tijd gesloten is. Gelukkig konden we nog wel naar buiten nadat een vrouw de deur voor ons open doet. We nemen nog even een kijkje in de overdekte ruimte van de camping en zien dat je daar gebruik kan maken van een drietal spelcomputers en andere spellen.

Ard, Gert-Jan en Michiel laten Karina alleen achter op de camping, zodat Karina nog wat kan studeren voor haar tentamens voor de volgende week, en rijden weer naar het strand. Daar oefenen we weer goed op het flyboarden en uiteindelijk worden ook al hele afstanden afgelegd. Ook Gert-Jan waagt zich aan het flyboarden en vliegt een aardig stuk met de wind mee met zijn zelfgemaakte Nasawing. Helaas is het terug boarden nog steeds niet onder de knie bij ons drieën.

We besluiten om Karina niet al te lang alleen achter te laten en rijden weer terug naar de camping waar Karina nog steeds hard aan het studeren is. Daarna rijden we met ons allen naar het bos waar we een rondwandeling maken. Tijdens de wandeling houden we ons vooral bezig met het maken van macro-foto's van bloemetjes, planten en hommels.

Vannacht heeft het flink geregend en wanneer we op het strand aankomen om te gaan vliegeren, is dat ook goed te zien. Het strand ligt vol met plassen. Maar de wind is perfect en we laten ons niet tegenhouden door dat water op het strand. Ard en Michiel pakken beide onze 3.0 vlieger en staan al snel op het mountainboard. Het waait best hard en er worden snelheden gehaald van rond de 40km/uur. En met die snelheid door de plassen racen, geeft een behoorlijk laagje blubber op je kleding. Maar de meeste blubber spoelt van Michiel's kleding als hij in een plas valt. En het boarden gaat helemaal lekker als Ard en Michiel merken dat het nu met gemak mogelijk is om bijna alle kanten op te boarden. Waarschijnlijk hebben we alle vorige dagen te weinig wind gehad en waait het vandaag precies goed om zoveel vaart te maken dat het eindelijk mogelijk is om schuin tegen de wind in te boarden. Het geeft een heerlijk gevoel dat het eindelijk gelukt is en onze vakantie is dan ook helemaal geslaagd.

's Avonds rijden we naar Havneby waar we gaan eten bij een Griek/Pizzeria. Als eerste krijgen we te horen dat er geen Pizza's meer zijn. Na het opdienen van de soep, krijgt Gert-Jan te horen dat de door hem bestelde soep ook niet meer beschikbaar is. Het hoofdgerecht werd opgediend en het leek erop dat ze voor ons hoofdgerecht ook hun laatste ingredienten hadden gebruikt, want er was niet veel vlees te vinden op onze borden. Toen we het nagerecht wilden bestellen, bleek ook de helft van de nagerechten niet meer te bestellen. Nadat we ons dessert wilden overslaan, bleek er ineens toch nog wel meer te zijn. Waarschijnlijk hadden ze niet gerekend op zoveel bezoekers tijdens de nederlandse mei-vakantie.

Helaas, het einde van onze vakantie is in zicht. We pakken de tenten droog in en rijden weer terug naar Nederland. Onderweg in Duitsland hebben we nog vrij veel regen en heel veel meer files dan onze heenreis. Met nog een tussenstop bereiken we uiteindelijk weer Nederland. We zijn weer thuis.